Logowanie | |
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Zapomniane hasło? Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
|
|
Autor |
Wycinanie metalu woda, laserem |
Piotr924
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 13.11.13 |
Dodane dnia 10-04-2016 22:51 |
|
|
Czy ktos wycinal cos z metalu za pomoca wody lub lasera, znacie taki zaklad najlepiej w Warszawie? Z jakiego programu powinien byc plik sterujacy, czy operator musi zwymiarowac i recznie zaprogramaowac ''wycinarke'', jest moze jakis format uniwersalny pliku sterujacacego?
Porsche 924, '82
"Jeśli coś jest dobrej jakości i o to dbasz, to będzie Ci służyć wiecznie" |
|
Autor |
RE: Wycinanie metalu woda, laserem |
Pumba
Użytkownik
Miejscowość: Gdańsk
Data rejestracji: 06.12.09 |
Dodane dnia 10-04-2016 23:45 |
|
|
Piotr, z całym szacunkiem, czy nie uważasz że brniesz za daleko w swoich publicznych rozważaniach w każdym, dowolnym temacie? Elektroda jest bardzo dobrym forum, gdzie takie problemy można roztrząsać, nie jest nim natomiast ogólnopolskie forum motoryzacyjne. To nie żłobek, gdzie można napisać każde, choćby najgłupsze pytanie, a Pani Przedszkolanka Ci wszystko ładnie wyjaśni.
To już naprawdę jest szczyt, bo jeżeli czytasz forum choć w połowie tak intensywnie, jak na nim piszesz to doskonale wiesz, kto się może w takim temacie orientować. Mimo to, postanowiłeś strzelić kolejny temat bez ładu i składu, a na dodatek napisać w nim takie farmazony, że człowiek się za głowę chwyta rozważając czy Ty poważnie piszesz, czy to jakaś farsa.
Żeby jednak nie być tak po prostu chamem i prostakiem, to w odpowiedzi na Twoje pytanie, odpowiadam: .dxf, .dwg - to najlepiej przechodzi przez wszelkie możliwe centra obróbcze. Jeżeli natomiast element ma być nie tylko cięty, lecz też na przykład dodatkowo gięty - wtedy wypadałoby zdefiniować w pliku kilka warstw o odpowiednich nazwach oraz załączyć dodatkowo rysunek techniczny, żeby się technolog w Twoim temacie mógł połapać.
|
|
Autor |
Cyryl
Użytkownik
Miejscowość: Sandomierz
Data rejestracji: 02.11.10 |
Dodane dnia 10-04-2016 23:51 |
|
|
bez obaw, to link merytoryczny: http://bfy.tw/5CM5 |
|
Autor |
Piotr924
Użytkownik
Dodane dnia 11-04-2016 11:39 |
|
|
Pumba napisał/a:
Piotr, z całym szacunkiem, czy nie uważasz że brniesz za daleko w swoich publicznych rozważaniach w każdym, dowolnym temacie? Elektroda jest bardzo dobrym forum, gdzie takie problemy można roztrząsać, nie jest nim natomiast ogólnopolskie forum motoryzacyjne. To nie żłobek, gdzie można napisać każde, choćby najgłupsze pytanie, a Pani Przedszkolanka Ci wszystko ładnie wyjaśni.
To już naprawdę jest szczyt, bo jeżeli czytasz forum choć w połowie tak intensywnie, jak na nim piszesz to doskonale wiesz, kto się może w takim temacie orientować. Mimo to, postanowiłeś strzelić kolejny temat bez ładu i składu, a na dodatek napisać w nim takie farmazony, że człowiek się za głowę chwyta rozważając czy Ty poważnie piszesz, czy to jakaś farsa.
Żeby jednak nie być tak po prostu chamem i prostakiem, to w odpowiedzi na Twoje pytanie, odpowiadam: .dxf, .dwg - to najlepiej przechodzi przez wszelkie możliwe centra obróbcze. Jeżeli natomiast element ma być nie tylko cięty, lecz też na przykład dodatkowo gięty - wtedy wypadałoby zdefiniować w pliku kilka warstw o odpowiednich nazwach oraz załączyć dodatkowo rysunek techniczny, żeby się technolog w Twoim temacie mógł połapać.
Ze Ci sie chcialo tyle pisac, a mozna bylo tylko kilka zdan i bylo by milo.
Dziekuje Ci mimo wszystko za poswiecony czas, ten merytoryczny.
Nie ma glupich pytan, sa tylko glupie odpowiedzi, a ja nie pytam jakiej maki uzyc do pieczenia keksu.
Mam nadzieje ze nie stales sie kolejnym zamozwanczym szeryfem, ktory bedzie pouczal co jest dobre, a co zle.
Porsche 924, '82
|
Autor |
Piotr924
Użytkownik
Dodane dnia 11-04-2016 11:49 |
|
|
Cyryl napisał/a:
bez obaw, to link merytoryczny: http://bfy.tw/5CM5[/quote]
O, widze Cyrylu, ze odkryles Googla, gratuluje
Porsche 924, '82
|
Autor |
Pumba
Użytkownik
Dodane dnia 11-04-2016 12:10 |
|
|
Piotr924 napisał/a:
Ze Ci sie chcialo tyle pisac, a mozna bylo tylko kilka zdan i bylo by milo.
Dziekuje Ci mimo wszystko za poswiecony czas, ten merytoryczny.
Nie ma glupich pytan, sa tylko glupie odpowiedzi, a ja nie pytam jakiej maki uzyc do pieczenia keksu.
Mam nadzieje ze nie stales sie kolejnym zamozwanczym szeryfem, ktory bedzie pouczal co jest dobre, a co zle.
Piotrze, pozwolę sobie trochę zmienić ten cytat. Otóż może i nie ma głupich pytań - są natomiast pytania, które jest głupio zadawać. Kwestią elementarnej przyzwoitości jest utrzymywanie ładu na forum, umieszczanie swoich wypowiedzi tam, gdzie będą przydatne, a czasem powstrzymanie się od zabrania głosu w temacie na który nie ma się najbledszego pojęcia.
Jeżeli zaś mam się odnieść do Twojego tematu - jak dla mnie, przynajmniej na razie w żaden sposób nie jest związany z Porsche. Nie wiem co, ani w jakim celu chcesz ciąć wodą/laserem. Może gdybym to wiedział, mógłbym jakoś pomóc czy zasugerować rozwiązanie - a tak, to jest właśnie zaśmiecanie forum, którego stałem się nomen-omen czynnym uczestnikiem...
|
|
Autor |
GaZiK
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 17.06.08 |
Dodane dnia 11-04-2016 12:12 |
|
|
Anegdota dotycząca 'niemania' głupich pytań:
Profesor na wykładzie elektrotechniki:
- Pytajcie śmiało, jak wiadomo nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi.
... po chwili wstaje student i śmiało pyta:
- Panie profesorze, czy jeśli stanę na torach i złapię za przewody trakcyjne to pojadę?
Pozdrawiam
944 S2 Targa "Czarnula" - było
944 S2/Cup "Malina" - jest |
|
Autor |
Marta
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 27.06.06 |
Dodane dnia 11-04-2016 13:28 |
|
|
Piotr924 napisał:
Ajć, strzał w stopę. W końcu sam masz na pieszych łażących po ścieżce rowerowej nie tylko dzwonek, ale też i gwizdek
No i robisz koszmarne błędy ortograficzne, choć na (chyba) pierwsze spotkanie przyniosłeś broszurkę Porsche ze złym tłumaczeniem, łamaniem itd.
Nie traktuj tego jak złośliwości. Po prostu czasem warto spojrzeć na siebie krytycznym okiem.
|
|
Autor |
Jarzyna
Użytkownik
Miejscowość: Szczecin / Warszawa
Data rejestracji: 03.10.10 |
Dodane dnia 11-04-2016 14:39 |
|
|
a też sobie strzelę w stopę "zeby blysnac na forum, (...) bo jesli chodzi o polskie znaki to gowno...":
https://www.youtube.com/watch?v=T2iISWltdzc
Dawno na forum nie byłem, nie wiem skąd od razu taka fala krytyki, jednak nie sposób nie przyznać racji, że pytanie zadane w temacie faktycznie sprawia wrażenie jakby nie miało żadnego celu czy kontynuacji. Ot tak, na przekór logice - zamiast coś w temacie poczytać, korzystając z oceanu źródeł pisanych we wszystkich zakamarkach internetów, czy chociaż zadzwonić do firmy, która takie usługi wykonuje, Piotr postanowił coś napisać.
Trochę wygląda na strategię "niech informacji szukają za mnie inni a ja wygodnie zasiąde w fotelu, chwycę kubek gorącej czekolady i powoli, sącząc napój przy trzasku płomieni tańczących w kominku, poczekam aż forumowy garnuszek sam napełni się wiedzą".
A tu taka mała dygresja (zaznaczam - nie o Piotrku, tylko ogólnie):
mój znajomy z firmy zwykł mawiać: "nie ma głupich pytań, są tylko głupi ludzie."
a merytorycznie: Piotrku, w takim przypadku najlepiej spytać konkretnego wykonawcę w jakiej formie przyjmuje dokumentację zlecenia. Co kraj to obyczaj. Z innej branży - bo architektury - znam takich, (np. mnie) co jakiego byś pliku nie wysłał, i tak będą przerysowywać wszystko samemu, żeby nie okazało się, że gdzieś klient popełnił jakieś błędy typu niedorysowane albo zwielokrotnione kreski, jakieś śmieciowe linie pozostałe po nieudanym wykreśleniu jakiegoś elementu, niezamknięte wieloboki, czy inne schowane warstwy albo parametry linii, które później generują błędy i marnują czas..
oferuję druk 3d części wszelakich i usługi filmowe - tel So9 6o6 S33
Volvo S60 R - surowa wołowina - 2.5L 20V turbo. sprzedany
944s2 '90 - sprzedany, wypatroszony śmiga po torach europy.
VW NewBeetle V5 SportLimited - sprzedany
Mercedes C124 '95 E-Klasse Coupe - sprzedany
AlfaRomeo 156 Sportwagon 1.9 JTD - oby się Simprezowi nic nie stało.. |
|
Autor |
Misiek
Użytkownik
Miejscowość: Jelenia Góra
Data rejestracji: 16.05.07 |
Dodane dnia 11-04-2016 15:22 |
|
|
Ja wycinałem dystanse do felg... pliczek w formacie dwg bodajrze. Wszystko zwymiarowane w Autocadzie 1:1 - na maszynie wykonuje według wymiarowania z projektu więc jak w projekcie masz 100mm to na maszynie też powinno być tyle samo (chyba, że jest tam gdzieś opcja skalowania).
Robiłem też dekielki felg do prosiaków (grawerka cnc) i także w projekcie i "wydruku" było to 1:1...
Generalnie bez różnicy czy frezarka, laser czy cięcie wodą... zasada jest ta sama tylko "głowica" obrabiająca inna. Grawerką zrobisz coś jak to mówią 2,5D a laserem czy wodą już tylko utniesz. Gięcie itp to już inne maszyny.
było:
924 Turbo (931'82) - Ihasa green metallic niestety ... Odjechało w świat ;-(
924'81 - Alpinweiss - ponoć gdzieś jeździ koło Wrocławia
924'77 - RHD - Poszło na części
Lista turbo prosiąt w PL
Mapa Polskich Transaxli |
|
Autor |
rolo
Użytkownik
Miejscowość: Wrocław
Data rejestracji: 03.08.11 |
Dodane dnia 11-04-2016 15:33 |
|
|
Kurcze, przykre to trochę, że błahe pytanie, jakkolwiek zasadne lub nie, powoduje takie reakcje.
Ostatnio na forum o psach była dyskusja na temat pieczenia ciasta. Ciasta kompletnie nie dla psów (żeby nie było), a że ludzie z forum to dość zgrana paczka, to i dziewczynie bezę pavlovej upiec pomogli.
Moim zdaniem hydrpark i po sprawie.
924 '84 2.0 125 KM |
|
Autor |
Pumba
Użytkownik
Dodane dnia 11-04-2016 15:57 |
|
|
Rolo, nie do końca o to chodzi.
Chodzi mi głównie o szanowanie czasu i wiedzy użytkowników forum oraz o jego ład. Na każdy, nawet najbardziej błahy temat znajdzie się miejsce, byle forma pytania, jego umiejscowienie i świadomość faktu, że w końcu w jakiś sposób prosi się o pomoc lub konwersuje z innymi użytkownikami powinna zawsze gościć gdzieś z tyłu głowy przy pisaniu takiego posta.
To nie jest szeryfowanie, a przynajmniej bym nie chciał, żeby tak wyglądało. Nie chciałbym jednak równięż, żeby panowało na forum ciche przyzwolenie na kompletną samowolkę, a było to widoczne już kilka razy - zazwyczaj milczałem, przebolałem - tym razem, akurat padło na Piotra, postanowiłem coś napisać.
Piotrze, wystarczyłoby założyć na przykład wątek dotyczący auta na forum - Twój wątek - i mógłbyś na nim pisać co dusza zapragnie ( w pewnych granicach dobrego smaku oczywiście ), nikt by Ci nie mógł zarzucić żadnej z powyższych rzeczy - najwyżej by nie odpisał...
Tylko tyle mam do powiedzenia - osobiście niestety zauważam spadek liczby osób opisujących swoje auta w sposób drobiazgowy - nie wiem, skąd ten trend. Przy równoczesnym wzroście tematów zupełnie pobocznych, niekonkretnych, forum traci swój urok i mnie samego to po prostu boli i demotywuje.
|
|
Autor |
Piotr924
Użytkownik
Dodane dnia 11-04-2016 16:18 |
|
|
Marta napisał/a:
Piotr924 napisał:
Ajć, strzał w stopę. W końcu sam masz na pieszych łażących po ścieżce rowerowej nie tylko dzwonek, ale też i gwizdek
No i robisz koszmarne błędy ortograficzne, choć na (chyba) pierwsze spotkanie przyniosłeś broszurkę Porsche ze złym tłumaczeniem, łamaniem itd.
Nie traktuj tego jak złośliwości. Po prostu czasem warto spojrzeć na siebie krytycznym okiem.
Bardzo przepraszam za bledy ortograficzne, nie pisze z polskimi znakami i staram sie sprawdzac przed wyslaniem, ale jesli popelniam to wstyd i postaram sie poprawic
Ale... to nie ma nic wspolnego z tematem
Porsche 924, '82
|
Autor |
Piotr924
Użytkownik
Dodane dnia 11-04-2016 16:27 |
|
|
Misiek napisał/a:
Ja wycinałem dystanse do felg... pliczek w formacie dwg bodajrze. Wszystko zwymiarowane w Autocadzie 1:1 - na maszynie wykonuje według wymiarowania z projektu więc jak w projekcie masz 100mm to na maszynie też powinno być tyle samo (chyba, że jest tam gdzieś opcja skalowania).
Robiłem też dekielki felg do prosiaków (grawerka cnc) i także w projekcie i "wydruku" było to 1:1...
Generalnie bez różnicy czy frezarka, laser czy cięcie wodą... zasada jest ta sama tylko "głowica" obrabiająca inna. Grawerką zrobisz coś jak to mówią 2,5D a laserem czy wodą już tylko utniesz. Gięcie itp to już inne maszyny.
Bardzo dziekuje Michale, za merytoryczna odpowiedz
A na moje wydumane, niepasujace do forum pytanie mozna bylo odpowiedziec jednym zdaniem: zwymiaruj w skali 1:1, zrob rysunek w programie wektorowym (Corel, Illustrator) w ''krzywych'', przekaz wykonawcy taki plik lub wyeksportuj do formatu dfx/dwg.
To dla kogos kto by chcial sobie cos wyciac np. do samochodu i nie wiedzial jak sie do tego zabrac.
Porsche 924, '82
"Jeśli coś jest dobrej jakości i o to dbasz, to będzie Ci służyć wiecznie"
Edytowane przez Piotr924 dnia 11-04-2016 16:33 |
|
Autor |
szeryf
Użytkownik
Miejscowość: Wrocław
Data rejestracji: 20.08.07 |
Dodane dnia 11-04-2016 16:35 |
|
|
Piotr924 napisał/a:
Pumba napisał/a:
To nie jest szeryfowanie, a przynajmniej bym nie chciał, żeby tak wyglądało.
Pora zmienić nick...
Don't Call Me Zombie!!! |
|
Autor |
Pumba
Użytkownik
Dodane dnia 11-04-2016 16:45 |
|
|
Piotr924 napisał/a:
Czy ktos wycinal cos z metalu za pomoca wody lub lasera, znacie taki zaklad najlepiej w Warszawie? Z jakiego programu powinien byc plik sterujacy, czy operator musi zwymiarowac i recznie zaprogramaowac ''wycinarke'', jest moze jakis format uniwersalny pliku sterujacacego?
[...]
Bardzo dziekuje Michale, za merytoryczna odpowiedz
A na moje wydumane, niepasujace do forum pytanie mozna bylo odpowiedziec jednym zdaniem: zwymiaruj w skali 1:1, zrob rysunek w programie wektorowym (Corel, Illustrator) w ''krzywych'', przekaz wykonawcy taki plik lub wyeksportuj do formatu dfx/dwg.
To dla kogos kto by chcial sobie cos wyciac np. do samochodu i nie wiedzial jak sie do tego zabrac.
Wiesz co, tak naprawdę to na Twoje bazowe pytanie odpowiedź brzmi: TAK ( Czy ktos wycinal cos z metalu za pomoca wody lub lasera ) , TAK (znacie taki zaklad), NIE ( najlepiej w Warszawie ) , NIE ( jest moze jakis format uniwersalny pliku sterujacacego )
Naprawdę, brakuje mi na tym forum ręki moderatora. I piszę to tym razem otwarcie i bez ogródek. Żenujące.
Edytowane przez Pumba dnia 11-04-2016 16:46 |
|
Autor |
Marta
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 27.06.06 |
Dodane dnia 11-04-2016 17:42 |
|
|
Piotr924 napisał:Ale... to nie ma nic wspolnego z tematem
Cholibka, jakby Ci to wyjaśnić tak bardziej łopatologicznie... Oskarżasz Pumbę, że jest samozwańczym szeryfem, tymczasem dałam dwa przykłady na to, że sam z dziką pasja nosisz złotą gwiazdkę, lubisz pouczać innych. Sam robisz pewne rzeczy, które innym wytykasz jako błędy. Mój post miał więc z Waszą dyskusją więcej wspólnego, niż np. spotkanie biologów z Porsche.
Piotr924 napisał:
Bardzo przepraszam za bledy ortograficzne, nie pisze z polskimi znakami i staram sie sprawdzac przed wyslaniem, ale jesli popelniam to wstyd i postaram sie poprawic
|
|
Autor |
Cyryl
Użytkownik
Miejscowość: Sandomierz
Data rejestracji: 02.11.10 |
Dodane dnia 11-04-2016 19:05 |
|
|
Uważam, że to temat o wiele szerszy niż cięcie laserem, wodą czy tępym brzeszczotem. To temat o tym jakie było i jakie staje się forum 924.pl
Pumba słusznie zauważył, że coraz mniej tutaj dyskusji motoryzacyjno- technicznych, kompletnie rozmyła nam się sekcja ścigantów, odpłynęła też grupa ludzi zajmująca się odbudową podług fabryki... Pojawiają się gdzieniegdzie jakieś wyjątki, ale zasadniczo nikt nie prowadzi niczego regularnie i skrupulatnie.
Gdy parę już lat temu pojawiłem się na forum- mnóstwo było dyskusji ciekawych, ale o których nie miałem zielonego pojęcia- ostre wałki, lekkie koła zamachowe, mega squirty i inne chamber plates'y. Dalej się na tym nie znam i przyznam, że moją ambicją nie jest się na tym poznać...
ALE: ale miałem na tyle przyzwoitości, by w tych tematach się po prostu nie wypowiadać, i nie mając tej wiedzy jednocześnie nie zakładać nieskonczonej ilości swoich własnych tematów, niejako rekompensujących mi, że w tych innych zabrać głosu nie mogę...
Każdy taki bzdetny temat o cięciu wodą powoduje, że do pisania na forum i udzielania się tutaj traci serce kolejny człowiek który wiele umie, wiele osiągnął i wiele ciekawych rzeczy ma do powiedzenia. Który zjadł zęby na kjecie, odtworzył z gruzu auto do absolutnej igły albo jest znakomitym kierowcą modyfikującym starannie swój wóz latami i dzielący się hojnie swoją wiedzą...
Tymczasem ciekawe tematy i ciekawych ludzi zastępujemy godząc się milczeniem, wszyscy, kurde, wszyscy.. zastępujemy to pieprzeniem trzy po trzy o cięciu wodą, o śrubce z główką albo o farbie do kolektora.
Ludzie! każdą z tych rzeczy można i należy zgłębiać indywidualnie, google i 3 telefony do firm branżowych pomogą zdobyć wiedzę 50 razy większą niż bicie piany i miałkie przepychanki tutaj na forum.
Forum ma być esencją a nie prowadzeniem za rękę i podcieraniem dupy.
Mówiąc wprost.
Najlepszy jest temat o ramkach, który znów wrócił tam skąd przyszedł, czyli na śmietnik historii.
Piotr nie jest zdolny do samodzielnego działania, nie może tematu wziąć i samodzielnie poprowadzić. Zdecydować się na jeden wzór, założyć kasy za te ramki, przywieźć do siebie i zebrać zamówienia. NIE MOŻE, NIE JEST W STANIE.
Odpowiadania na formaty zapisu plików do cięcia jest niczym innym jak karmieniem trolla.
Trolla który rozwala społeczność i czyni forum 924 miejscem nieciekawy, nieprofesjonalnym i roztrząsającym problemy pierwszego świata.
|
|
Autor |
Szarak Maryjusz
Użytkownik
Miejscowość: Coruscant
Data rejestracji: 15.05.12 |
Dodane dnia 11-04-2016 19:23 |
|
|
Takie gówno jak tu się stało właśnie do niczego nie prowadzi. Robert, nie ma tu być ręki moderatora, bo to forum z tego słynie i dlatego jest takie dobre.
Co się tyczy tematu - miałem przyjemność jakiś czas temu rozmawiać z Piotrem924 przez telefon. Bodajże temat dotyczył stabilizatorów, ale to nie ważne. To co mi się rzuciło wtedy w uszy to to, że Piotr jest osobą bardzo kulturalną i uprzejmą. I Piotrze na prawdę nie miej za złe nam tych uwag. Tu się zwracam też do innych, szczególnie tych nowszych użytkowników, że są ludzie tu na tym forum już od dawna, którzy chcą o nie dbać. I po prostu wrzucanie masy nowych tematów, które się nie rozwiną nawet na ponad stronę, a jeszcze do tego nie są na temat, któremu jest poświęcone to forum to jest śmietnik .
4 lata temu jak dołączyłem do tego grona wyglądało to tak, że po prawej stronie w aktualnościach były same tematy o Porsche - czyjeś odbudowy, modyfikacje wyścigówek, aktualności ze świata i to była taka wiedza, że ślin ana biurko leciała jak się czytało. Wszyscy się dobrze znali, były pozakładane szczegółowe tematy o naszych samochodach. To było istne oderwanie od świata zewnętrznego, ucieczka od codzienności w pasje, gdzie wszyscy się szanowali. Były sprzeczki, ale były rozwiązywane z najwyższą kulturą, szacunkiem i honorem.
Piotrze - faktycznie co innego, jakbyś dodawał to w wątku swoim, o swoim aucie - jednym, bez bałaganu, w Twoim prywatnym temacie. Ja sam w swoim temacie mam ponad 20 stron z czego czystej wiedzy technicznej jest może 8 albo mniej.. reszta to wydarzenia, zloty, prace mniej/bardziej ciekawe, dowcipy, bo lubię się dużo śmiać i całe mnóstwo bezsensownych pytań i nikt nie ma za złe, bo to jest wątek prywatny i nie ma bałaganu.
A co do tematu pomocy to zauważyłem, że też nie idzie to w dobrym kierunku. Ostatnio zapisuje się dużo nowych użytkowników w takim stylu: cześć, lubię Porsche, więc pomóżcie. Żadnego nawet awatara, skąd jest, czym się zajmuje, żadnych zdjęć tego co kupił.. historii jak kupował, nic. Nawet go nie znasz i weź mu pomóż. To jest forum porządnych ludzi. Witasz się, przedstawiasz, opowiadasz swoją historię, pokazujesz swoje auto, bo wszyscy lubią tu oglądać. A nie cholera wie, czy to porządny człowiek, czy jakiś głupkowaty donosiciel, o których teraz nie trudno.
Także Piotrze chętnie odpowiemy na pytania, możemy nawet poczytać prawo łowieckie (akurat wtedy mnie rozwaliło, że to tu dodałeś) jeśli dodasz to w swoim temacie jako na przykład jakiś off top i chętnie obejrzymy Twoje auto w tym wątku z milionem zdjęć i obszernym opisem, bo takie rzeczy lubimy najbardziej, a założę się, że jest na co popatrzyć.
A prawo łowieckie mnie rozwaliło, bo 99% mojej rodziny to myśliwi i każda impreza rodzinna to wysłuchiwanie: "a Stachowi znowu pyry zżarły dziki, a ten był wczoraj na szóstce widział muflony, a tam jakiś ch*j zniszczył ambonę". Wchodzę na forum, żeby odpocząć, a tu PRAWO ŁOWIECKIE OSOBNY TEMAT. Cegłą w łeb . Nie miej tego akapitu za złe, to miało mieć charakter humorystyczny .
Porsche 924 2.0 Szarak
Nie przestaliśmy się bawić, gdy staliśmy się starzy.
Stajemy się starzy, bo przestajemy się bawić.
Edytowane przez Szarak Maryjusz dnia 11-04-2016 19:27 |
|
Autor |
PIeszczoH
Użytkownik
Miejscowość: Piaseczno
Data rejestracji: 07.04.06 |
Dodane dnia 11-04-2016 19:41 |
|
|
Nie nie wycinałem, choć widziałem takie rzeczy, wycięte i pogięte.
nie
nie wiem
nie wiem, to zależy pewnie od tego jakie ma urządzenie i przyzwyczajeń
Szczerze lepiej jak się o to zapytasz na http://www.cnc.info.pl/
PS. nie jestem przekonany czy ten temat to w ogóle do problemów technicznych, bo to bardziej hyde park
PS2. Piotr myślę, że jesteś z nami tyle czasu, że zwyczajnie nie przystoi tworzyć takiego tematu bez wcześniejszego rozpoznania tematu, tak aby było chociaż widać, że próbowałeś...
PS3. nie wiem jak jest z cięciem laserem, ale temat CNC mnie osobiście przyprawia o dreszcze, bo napsuł mi już krwi.
SPRZEDAM:
ORYGINALNE ZESTAWY FILTRÓW 924S/944/S/S2/968
http://924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=11740
Przewody Paliwa:
http://924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=9843#post_149432
Tarcza sprzęgła 924S/944/S2 http://www.924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=6169#post_93610
rurka do nagrzewnicy 944: http://www.924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=6127
element wybieraka przy skrzyni http://www.924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=5936
tłoki 2,7 http://www.924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=5970
stab 20mm http://www.924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=5239#post_78519
Rolka napinająca rozrządu 24s/44 http://www.924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=6291
KUPIĘ:
mocowania/uchwyty spoilera przód 944/944S http://www.924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=6186
ZAMIENIĘ - BŁOTNIKI 944 I EU na BŁOTNIKI 944 I US
Szukam:
http://924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=17&thread_id=6071#post_92228
SZUKAM ZDROWEGO 924S - może mieć korbę co wyszła bokiem, albo być niekompletna, ważne żeby buda była prosta bez tony szpachli i korozji.
Garbus '60 - skończył w rękach Porsza
|
|