Postów: 1733 Miejscowość: Cze-wa/Piaseczno Data rejestracji: 28.01.06
Dodane dnia 20-08-2007 10:58
Najpierw najważniejsze - prośba - ma ktoś z szanownych forumowiczów możliwość obejrzenia zdjętego koła rozrządu od 924 i opisania mi go (lub zrobienia zdjęcia)?
Musi być zdjęte (a przynajmniej śruba trzymająca je do wałka rozrządu odkręcona), bo musi być widać wycięcie na klin.
W opisie o który proszę chodzi o określenie w jakim wzajemnym położeniu są - wycięcie na klin i kropka do ustawiania wałka rozrządu w GMP. Najlepsze pewnie było by zdjęcie z zaznaczeniem którą stronę koła rozrządu na nim widać (bo jak wiadomo kropki są dwie - po jednej na każdej stronie).
A teraz wyjaśnienie po co mi to - otóż nie mam dostępu do mojego koła rozrządu (bo leży w Czewie), a próbuję poskładać w jedą całość regulowane koło jakie wykonałem sobie w ostatnim czasie. Problem w tym, że mam 2 części - wewnętrzną, przykręcaną do wałka i zewnętrzną, no i jest 6 położeń w jakichelementy te mogą być skręcone. Na podstawie marnych zdjęć z Haynesa zawęziłem cobie to do 2 możliwości, ale to nadal o jedną za dużo.
Postów: 1733 Miejscowość: Cze-wa/Piaseczno Data rejestracji: 28.01.06
Dodane dnia 20-08-2007 17:46
Też miałem z tym problem. Wszyscy radzą,żeby odkręcać kiedy jest jeszcze w samochodzie - zablokować sobie koło rozrządu poprzez przełożenie czegoś przez jeden z otworów w nim i oparcie się o głowicę. Mnie w ten sposób się udało.
Ale dzięki Juras za sainteresowanie