924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Porsche | Problemy techniczne
Autor Econom..
troll oslo
Użytkownik

Miejscowość: Moss-Norwegia
Data rejestracji: 07.08.07
Dodane dnia 10-09-2007 21:08
witam
mam problem z wskaznikiem economji jazdy, mianowicie ten w zegarze pretkosciomierza nad nim nie dziala dopoki nie wlacze swiatel jak juz wlacze to wskazowk leci na droga strone czyli maxymalne zurzycie paliwa

ten w konsoli sirodkowej wogole nie dziala i jesli sie nie myle to jest on na podcisnienie moze ma ktos jakis schemat polaczen lub wie jak je ozywic by byly ok...

rowniez pytanko odnosnie swiatel tych w zdezaku przednim jesli nie otwoze gluwnych swieca sie tylko 5wattowe postojowki widzialem iz niekturzy maja podlaczone mocniejsze zarowki czy cos przerabialiscie czy czegos nie wiem... nie chce grzebac w elektryce zbyt dorzo bo niestety ma to juz 22 lata i by nic nie popalic wiec wole spytac....

Autor RE: Econom..
Zwierz
Użytkownik

Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 02.02.06
Dodane dnia 11-09-2007 01:10
eemmm, może to głupie pytanie, ale gdzie w 924 jest ekonomizer a właściwie dwa ekonomizery ?
co do elektryki to jeśli dobrze podłączysz to nic nie popalisz a jeśłi źle to popalisz nawet jeśli to będzie nowe auto

PORSCHE 924 '81 2.0, targa, szary, (poTOMowy), żółte tablice (pojazd zabytkowy)
2849325
troll oslo
Użytkownik

Dodane dnia 11-09-2007 14:27
no tak.... mam instrumenty i zawieszenie przud\tyl od 944

a ekonom jest w wskazniku obrotomierza w gornej jego czesci a drogi miedzy cisnieniem oleju a amperomierzem osobny sirodkowy zegar e sirodkowej konsoli.... moze dlatego nie dzialaja iz od944...

co do podlanczania elektryki to wlasciwie robie to na codzien ale w daf-ach... ino iz tu 24v ale to bez znaczenia...

Edytowane przez troll oslo dnia 11-09-2007 14:30
juras
Użytkownik

Miejscowość: łódź
Data rejestracji: 31.01.06
Dodane dnia 11-09-2007 14:35
Czy mógłbyś pokazać zdjęcie owego ekonomizera oraz tego 924 z ekonomizerem ?
troll oslo
Użytkownik

Dodane dnia 12-09-2007 11:26
niema sprawy jak tylko zrobie gdzies je umieszcze....

i jeszcze jedno przy zmianie biegow ma tykniecia gdzies z tylu czy moga byc to puloski czy cos w skrzyni???
tez jakby mi cos tarlo pod lewarkiem zmiany biegow-nowe sprzeglo docisk zalozone.. czy lewarek moze opasc bo jest niezle wychechlany i ma luzy moze trze o wal?
no i na koniec czy wiecie od czego pasoje pompa wody bo moja wydaje czasami dziwne dzwieki i nusze wymienic...

a no i wydrukowalem sobie z autodaty pojemnosci olejow i dane o aucie i pisze tam iz prucz oleju w skrzyni powinno byc 1 litr oleju w dyfie..gdzie sie to wlewa i spuszcza skrzynie juz olej wymienilem ale dyferencjalu nie moge znalesc...

no i czy sa kalamitki lub jakas forma smarowani walu napedowego?

Edytowane przez troll oslo dnia 12-09-2007 11:28
troll oslo
Użytkownik

Dodane dnia 17-09-2007 21:40
no i jedden ten na podcisnienie zrobilem okazalo sie iz jakis mechanik podlaczyl przewod\wezyk od zegara do..... spryskiwacza szyb... niezly nie.. jeszcze tylko ten w obrotomiezu mi zostal ale czasu mam malo...

mam pytanko, mianowicie spod lewarka zmiany biegow dochodza odglosy jakby tarcia, nasilaja sie w pozycji 1-3-5 i sa mniej slyszalne w 2-4, co to moze byc czy lozysko na wale czy lewarek\ciegla moga w jakis sposub trzec o wal???

miniver
Użytkownik

Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 07.04.07
Dodane dnia 17-09-2007 23:48
Pstryknij fotkę tego wakuometra przy wskaźniku ciśnienia oleju jeśli możesz... W obrotomierzu 944 to taki widziałem, ale w tej konsoli centralnej jeszcze nie - chciałbym zobaczyć jak to się komponuje.. Ciekawi mnie też czy taki wskaźnik trafiał fabrycznie do 924 (tak jak w niektórych wskaźnik temperatury oleju), czy go sobie po prostu dołożyłeś...

Don't panic!
8388751