Autor |
Econom.. |
troll oslo
Użytkownik
Miejscowość: Moss-Norwegia
Data rejestracji: 07.08.07 |
Dodane dnia 10-09-2007 21:08 |
|
|
witam
mam problem z wskaznikiem economji jazdy, mianowicie ten w zegarze pretkosciomierza nad nim nie dziala dopoki nie wlacze swiatel jak juz wlacze to wskazowk leci na droga strone czyli maxymalne zurzycie paliwa
ten w konsoli sirodkowej wogole nie dziala i jesli sie nie myle to jest on na podcisnienie moze ma ktos jakis schemat polaczen lub wie jak je ozywic by byly ok...
rowniez pytanko odnosnie swiatel tych w zdezaku przednim jesli nie otwoze gluwnych swieca sie tylko 5wattowe postojowki widzialem iz niekturzy maja podlaczone mocniejsze zarowki czy cos przerabialiscie czy czegos nie wiem... nie chce grzebac w elektryce zbyt dorzo bo niestety ma to juz 22 lata i by nic nie popalic wiec wole spytac....
|
|
Autor |
RE: Econom.. |
Zwierz
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 02.02.06 |
Dodane dnia 11-09-2007 01:10 |
|
|
eemmm, może to głupie pytanie, ale gdzie w 924 jest ekonomizer a właściwie dwa ekonomizery ?
co do elektryki to jeśli dobrze podłączysz to nic nie popalisz a jeśłi źle to popalisz nawet jeśli to będzie nowe auto
PORSCHE 924 '81 2.0, targa, szary, (poTOMowy), żółte tablice (pojazd zabytkowy) |
|
Autor |
troll oslo
Użytkownik
Dodane dnia 11-09-2007 14:27 |
|
|
no tak.... mam instrumenty i zawieszenie przud\tyl od 944
a ekonom jest w wskazniku obrotomierza w gornej jego czesci a drogi miedzy cisnieniem oleju a amperomierzem osobny sirodkowy zegar e sirodkowej konsoli.... moze dlatego nie dzialaja iz od944...
co do podlanczania elektryki to wlasciwie robie to na codzien ale w daf-ach... ino iz tu 24v ale to bez znaczenia...
Edytowane przez troll oslo dnia 11-09-2007 14:30 |
|
Autor |
juras
Użytkownik
Miejscowość: łódź
Data rejestracji: 31.01.06 |
Dodane dnia 11-09-2007 14:35 |
|
|
Czy mógłbyś pokazać zdjęcie owego ekonomizera oraz tego 924 z ekonomizerem ?
|
|
Autor |
troll oslo
Użytkownik
Dodane dnia 12-09-2007 11:26 |
|
|
niema sprawy jak tylko zrobie gdzies je umieszcze....
i jeszcze jedno przy zmianie biegow ma tykniecia gdzies z tylu czy moga byc to puloski czy cos w skrzyni???
tez jakby mi cos tarlo pod lewarkiem zmiany biegow-nowe sprzeglo docisk zalozone.. czy lewarek moze opasc bo jest niezle wychechlany i ma luzy moze trze o wal?
no i na koniec czy wiecie od czego pasoje pompa wody bo moja wydaje czasami dziwne dzwieki i nusze wymienic...
a no i wydrukowalem sobie z autodaty pojemnosci olejow i dane o aucie i pisze tam iz prucz oleju w skrzyni powinno byc 1 litr oleju w dyfie..gdzie sie to wlewa i spuszcza skrzynie juz olej wymienilem ale dyferencjalu nie moge znalesc...
no i czy sa kalamitki lub jakas forma smarowani walu napedowego?
Edytowane przez troll oslo dnia 12-09-2007 11:28 |
|
Autor |
troll oslo
Użytkownik
Dodane dnia 17-09-2007 21:40 |
|
|
no i jedden ten na podcisnienie zrobilem okazalo sie iz jakis mechanik podlaczyl przewod\wezyk od zegara do..... spryskiwacza szyb... niezly nie.. jeszcze tylko ten w obrotomiezu mi zostal ale czasu mam malo...
mam pytanko, mianowicie spod lewarka zmiany biegow dochodza odglosy jakby tarcia, nasilaja sie w pozycji 1-3-5 i sa mniej slyszalne w 2-4, co to moze byc czy lozysko na wale czy lewarek\ciegla moga w jakis sposub trzec o wal???
|
|
Autor |
miniver
Użytkownik
Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 07.04.07 |
Dodane dnia 17-09-2007 23:48 |
|
|
Pstryknij fotkę tego wakuometra przy wskaźniku ciśnienia oleju jeśli możesz... W obrotomierzu 944 to taki widziałem, ale w tej konsoli centralnej jeszcze nie - chciałbym zobaczyć jak to się komponuje.. Ciekawi mnie też czy taki wskaźnik trafiał fabrycznie do 924 (tak jak w niektórych wskaźnik temperatury oleju), czy go sobie po prostu dołożyłeś...
Don't panic! |
|