Logowanie | |
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Zapomniane hasło? Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
|
|
Autor |
RE: [K] Zegary Porsche 928 - części |
Piotr924
Użytkownik

Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 13.11.13 |
Dodane dnia 26-03-2025 21:28 |
|
|
DpZ napisał/a:
Piotr924 napisał/a:
DpZ napisał/a:
Wydruk jest możliwy koszt około 200pln (24 godziny druku) ale ze względu na wielkość trzeba pociąć na 3 elementy i później to ładnie połączyć ewentualnie można jeszcze się pobawić i projekt trochę zmienić i dorobić połączenia
No nie, bez przesady na 3 części? A jaka wytrzymałość po sklejeniu?
Ten element ma tylko 387 mm długości, to nie jest niebotyczna długość, długość płyty 430 mm, to dzisiaj nic nadzwyczajnego.
nie wiem jaka wytrzymałość trzeba by sprawdzić
chyba nie do końca 430 mm to taki standard jak na warunki domowe (koszt dużo ponad 10k za drukarkę) 
Nie wiem gdzie wyczytyles, ze "430 mm to taki standard jak na warunki domowe"?
Ja napisałem - ze: "to dzisiaj nic nadzwyczajnego" i to nie dlatego ze drukarka kosztuje ponad 10 k, bo dawno chyba nie sprawdzałes cen drukarek 3D, tylko dlatego, ze nikt nie chce kupować do domu takiej kolubryny.
To są dwie różne rzeczy.
Drukowanie tego elementu w kilku częściach i eksperymentowanie "Na żywym organizmie" jakim są zegary i deska w 928, to nie jest najlepszy pomysł, dla kogoś kto potrzebuje dobrego rozwiązania.
Porsche 924, '82
"Jeśli coś jest dobrej jakości i o to dbasz, to będzie Ci służyć wiecznie"
Edytowane przez Piotr924 dnia 26-03-2025 21:33 |
|
Autor |
DpZ
Użytkownik

Miejscowość: Toruń
Data rejestracji: 02.06.17 |
Dodane dnia 27-03-2025 14:33 |
|
|
Piotr924 napisał/a:
DpZ napisał/a:
Piotr924 napisał/a:
DpZ napisał/a:
Wydruk jest możliwy koszt około 200pln (24 godziny druku) ale ze względu na wielkość trzeba pociąć na 3 elementy i później to ładnie połączyć ewentualnie można jeszcze się pobawić i projekt trochę zmienić i dorobić połączenia
No nie, bez przesady na 3 części? A jaka wytrzymałość po sklejeniu?
Ten element ma tylko 387 mm długości, to nie jest niebotyczna długość, długość płyty 430 mm, to dzisiaj nic nadzwyczajnego.
nie wiem jaka wytrzymałość trzeba by sprawdzić
chyba nie do końca 430 mm to taki standard jak na warunki domowe (koszt dużo ponad 10k za drukarkę) 
Nie wiem gdzie wyczytyles, ze "430 mm to taki standard jak na warunki domowe"?
Ja napisałem - ze: "to dzisiaj nic nadzwyczajnego" i to nie dlatego ze drukarka kosztuje ponad 10 k, bo dawno chyba nie sprawdzałes cen drukarek 3D, tylko dlatego, ze nikt nie chce kupować do domu takiej kolubryny.
To są dwie różne rzeczy.
Drukowanie tego elementu w kilku częściach i eksperymentowanie "Na żywym organizmie" jakim są zegary i deska w 928, to nie jest najlepszy pomysł, dla kogoś kto potrzebuje dobrego rozwiązania.
Zgadza się że druk w kilku elementach nie jest zbyt dobry ale zawsze w razie W jest jakąś opcją choć nie do końca wygodną.
Koszt drukarki sprawdzałem akurat chwile przed napisaniem tamtej wiadomości i nie patrzyłem na drukarki z Aliexpress.
Alternatywę podałem https://jlc3dp.com/3d-printing-quote sprawdzałeś jak to wygląda cenowo ?
-> 924 Targa EU'78
-> 944 Targa US'84
-> 95B S EU'14
https://porscheworld.pl |
|
Autor |
Katastrofa
Użytkownik
Miejscowość: Kraków
Data rejestracji: 01.10.14 |
Dodane dnia 27-03-2025 17:05 |
|
|
Aktualizuję tylko: oczywiście jest opóźnienie w wydruku i drukujący wyjechał, będzie dopiero w niedzielę - wtedy też zdam relację, jak to wygląda.
---------------------
928GT '90 - drAkula na Ligę Transaxli ('pomidor' nie był zbyt szczęśliwy)
928 '79 - Żaba: ukochane, wszechstronne auto
A2 '03 - Pikachu: daily, city rascal; wszędzie się wciśnie, łatwo tą żółtą żarówę wypatrzyć na parkingu.
A6 Allroad '20 - Alfred: working horse, bez względu czy to trasa do Bułgarii, czy wycieczka z lawetą do Poznania
Jeśli ktoś chce zobaczyć mojego 'petrolhead-junior', zapraszam na:www.jeremyklakson.pl |
|
Autor |
Piotr924
Użytkownik

Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 13.11.13 |
Dodane dnia 28-03-2025 00:46 |
|
|
DpZ napisał/a:
Koszt drukarki sprawdzałem akurat chwile przed napisaniem tamtej wiadomości  i nie patrzyłem na drukarki z Aliexpress.
Alternatywę podałem https://jlc3dp.com/3d-printing-quote sprawdzałeś jak to wygląda cenowo ?
Twoja nieznajomość drukarek 3D na polskim rynku nie ma znaczenia w tym wątku. Ważne jest żeby znalezdz rozwiązanie dla Waldka, które nam może się przydać w przyszłości.
Drukowanie w Chinach, jest ciekawym pomysłem, pytanie ile wyjdzie pełny koszt z transportem (z cłem)?
Porsche 924, '82
"Jeśli coś jest dobrej jakości i o to dbasz, to będzie Ci służyć wiecznie"
Edytowane przez Piotr924 dnia 28-03-2025 00:50 |
|
|
|
|